ТОРТА "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 4 блата с диаметър 28 см .
ако я правите с по малък диаметър и с 3 блата
разделете продуктите на 2 :)
* ЯЙЦА - 4 БРОЯ
* БРАШНО - 4 Ч.Ч.
* ЗАХАР - 4 Ч.Ч.
* ОЛИО - 2 Ч.Ч.
* КАФЕ - 1 Ч.Ч.
* БАКПУЛВЕР - 1 ПАКЕТЧЕ
* КАКАО - 2 С.Л.
* ВАНИЛИЯ - 1БР.
* СОДА БИКАРБОНАТ - 2 Ч.Л.
* ОЦЕТ - 2Ч.Л.
* ПРЯСНО МЛЯКО - 2Ч.Ч.
* ЛИМОН - НЯКОЛКО КАПКИ
* ЧЕРВЕНА БОЯ
* СОЛ - 2 ЩИПКИ
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
*ТОПЕНО СИРЕНЕ ФИЛАДЕЛФИЯ - 2 КУТИИ
НАТУРАЛНО
* МАСКАРПОНЕ - 0,500 ГРАМА
* СМЕТАНА ЗА РАЗБИВАНЕ - 0,500 МЛ.
* ПУДРА ЗАХАР – 0,250 ГРАМА
ГАНАШ:
*ШОКОЛАД НАД 70% - 0,200 ГРАМА
* СМЕТАНА - 0,200 ГРАМА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. В КУПА СЛАГАМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО, БАКПУЛВЕРА, ВАНИЛИЯТА,КАКАОТО,СОЛТА И БОЯТА ( ТЯ Е НА ОКО ТРЯБВА ДА СТАНЕ НАСИТЕНО ЧЕРВЕНА СМЕС) . СЛАГАМЕ ВСИЧКО БЕЗ СОДАТА ТЯ Е ЗА ПО-НАТАМ.
2. В ДРУГА КУПА РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА И ЗАХАРТА ДО ПУХКАВА СМЕС. КЪМ ТЯХ ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯМЕ ОЛИОТО , КАФЕТО И МЛЯКОТО В КОЕТО СМЕ СЛОЖИЛИ КАПКИТЕ ЛИМОН.
3. НАКРАЯ ПРИБАВЯМЕ И ЗАГАЗЕНАТА СОДА В ОЦЕТА.
4.СМЕСВАМЕ СУХИТЕ С МОКРИТЕ СЪСТАВКИ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. ТЯ ТРЯБВА ДА Е РЯДКА НЕ ТЪРСИМ КОНСИСТЕНЦИЯ ЗА КЕКС
5. ПЕЧЕМ 4 БЛАТА НА 170 ГРАДУСА ЗА ПО 30 МИНУТИ ИЛИ ДО СУХА КЛЕЧКА. БЛАТОВЕТЕ СА МОКРИ ЗА ТОВА РАБОТЕТЕ ЛЕКО С ТЯХ.
6. БЛАТОВЕТЕ НЕ СЕ СИРОПИРАТ НЯМА НУЖДА ОТ ТОВА
7. ЗА КАРЕМА РАЗБИВАМЕ СМЕТАНАТА И ДОБАВЯМЕ СИРЕНАТА И ЗАХАРТА ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.
8. СГЛОБЯВАМЕ КАТО РЕДУВАМЕ БЛАТ С КРЕМ.
9. ПРИГОТВЯМЕ СИ ГАНАШ ЗА ОТГОРЕ НА ВОДНА БАНЯ КАТО СМЕСВАМЕ СМЕТАНАТА С ШОКОЛАДА. КОГАТО Я ОХЛАДИМ ЗАЛИВАМЕ ТОРТАТА.
10. ОСТАВЯМЕ ТОРТАТА ДА ПРЕСЕДИ В ХЛАДИЛНИК ПО ЕДНА НОЩ.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
Коментари
Публикуване на коментар