МЕДЕНКИ БЕЗ МЕСЕНЕ
ЗДРАВЕЙТЕ ДНЕС ЩЕ ВИ ПРЕДСТАВЯ ЕДИН ВАРИАНТ НА ПОЗНАТИТЕ НИ СЛАДКИ МЕДЕНКИ НО БЕЗ МЕСЕНЕ ТАКА СТАВАТ ВКУСНИ И МЕКИ БЕЗ ДА ВИ СЕ НАЛАГА ДА РАЗТОЧВАТЕ ТЕСТО. НАДЯВАМ СЕ ДА ВИ ХАРЕСАТ 😉
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
*ЯЙЦА - 4 БРОЯ
*ЗАХАР - 0,180 ГРАМА
* МЕД - 0,260 ГРАМА
* ОЛИО - 0,120МЛ.
* БРАШНО - 0,720 ГРАМА
* БАКПУЛВЕР - 0,020 ГРАМА
* ВАНИЛИЯ - 1 ЕСЕНЦИЯ
* КАНЕЛА - 0,002 ГАРАМА ИЛИ ПАКЕТЧЕ ОТ 5 ГРАМА
(СПОРЕД ВКУСА ВИ)
*СЛАДКО ОТ ШИПКИ ИЛИ ПОДОБНО - 1/2 БУРКАНЧЕ
* КАКАОВА ГЛАЗУРА - 0,400 ГРАМА
НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. РАЗБИВАМЕ ЗАХАРТА И ЯЙЦАТА ДО ХОМОГЕНИЗИРАНЕ
2. ДОБАВЯМЕ И МЕДА И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАЗБИВАМЕ
3. СЛЕД ТОВА ДОБАВЯМЕ И ОЛИОТО И ПАК РАЗБИВАМЕ С МИКСЕРА
4. ДОБАВЯМЕ КАНЕЛАТА И ВАНИЛИЯТА
5. ЗАПОЧВАМЕ ЛЕКО ПО ЛЕКО ДА ДОБАВЯМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО И БАКПУЛВЕРА КЪМ СМЕСТА КАТО РАЗБЪРКВАМЕ С ЛЪЖИЦА СТАВА МНОГО ЛЕСНО И БЪРЗО . ДОБАВЯМЕ ЦЯЛОТО БРАШНО И РАЗБЪРКВАМЕ ДО ХОМОГЕНИЗИРАНЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИМ ЛЕПКАВА ГЪСТА СМЕС
6. ФУРНАТА Я ЗАГРЯВАМЕ НА 170 ГРАДУСА С ВЕНТИЛАТОР . В ТАВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ ЗАПОЧВАМЕ С ПОМОЩА НА 2 ЛЪЖИЦИ ДА ПРАВИМ ТОПЧЕТА ОТ СМЕСТА С ГОЛЕМИНАТА НА ОРЕХ И ДА ГИ ПОСТАВЯМЕ НА ХАРТИЯТА ЗА ПЕЧЕНЕ. НЕ СЕ СТАРАЙТЕ ДА СПАЗВАТЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ФОРМИ ТЕ ПРИ ПЕЧЕНЕТО ЩЕ СЕ ОФОРМЯТ . САМО ИМ ОСТАВЕТЕ РАЗСТОЯНИЕ ЗАЩОТО СЕ НАДУВАТ.
7. ПЕЧЕМ ГИ НА 170 ГРАДУСА ЗА 10 МИНУТИ НЕ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО ЛЕСНО ИЗГАРЯТ
8. СЛЕД КАТО ИЗСТИНАТ ГИ СЛЕПВАМЕ 2Х2 СЪС СЛАДКОТО
9. РАЗТОПЯВАМЕ НА ВОДНА БАНЯ ШОКОЛАДОВАТА ГЛАЗУРА
10. ПОТАПЯМЕ ВСЯКА МЕДЕНКА ДО ПОЛОВИНА В ШОКОЛАДА И ГИ ПОСТАВЯМЕ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ ДОКАТО ШОКОЛАДА СТЕГНЕ. СЛЕД ТОВА ГИ ПОДРЕЖДАМЕ В ПОДХОДЯЩ СЪД.
АЗ ПОЛУЧИХ 37 ГОТОВИ МЕДЕНКИ АКО ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПО МАЛКО РАЗДЕЛЕТЕ ПРОДУКТИТЕ НА 2 . ХУБАВО Е ДА ГИ ОСТАВИТЕ ПОНЕ ЗА ДЕН ЗА ДА СТАНАТ ПО МЕКИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ СЕДЯТ СТАВАТ ПО ВКУСНИ. ДОБЪР АПЕТИТ И ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА. 😊
ПРЕКРАСНИ СА И МНОГО ВКУСНИ.БЛАГОДАРЯ.
ОтговорИзтриване