ТОРТА "БЯЛА НЕДЕЛЯ"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ЗА 3 БЛАТА :
* 8 ЯЙЦА
* 8 С. Л. БРАШНО
* 8 С. Л. ЗАХАР
* ВАНИЛИЯ ЕСЕНЦИЯ - 1 БРОЙ
* ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
* 2 Ч.Л. КАКАО
1. ПРИГОТВЯНЕТО НА БЛАТА СТАВА ПО ПОЗНАТИЯ НАЧИН ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПАНДИШПАН. ОТДЕЛЯМЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ ОТ БЕЛТЪЦИТЕ (ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА СА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА) РАЗБИВАМЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР ПЛЮС ПОЧТИ ЦЯЛАТА ЗАХАР . БЕЛТЪЦИТЕ РАЗБИВАМЕ ОТДЕЛНО НА СНЯГ С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР . ПРИ ЖЪЛТЪЦИТЕ СМЕСВАМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО КАТО ВЕЧЕ ПОЛЗВАМЕ ШПАТУЛА А НЕ МИКСЕР ДОБАВЯМЕ БАКПУЛВЕРА , КАКАОТО И ВАНИЛИЯТА , СЛЕД КОЕТО ДОБАВЯМЕ И РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ. СМЕСВАМЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. РАЗДЕЛЯМЕ НА 3 БЛАТА ПЕЧЕМ ДО СУХА КЛЕЧКА НА 160 ГРАДУСА С ВЕНТИЛАТОР.
2. ФОРМАТА В КОЯТО ПЕКОХ Е 26 СМ. ПОКРИТА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КРЕМА МЕЖДУ БЛАТОВЕТЕ:
* ПРЯСНО МЛЯКО - 1 ЛИТЪР
*ЗАХАР – 0,400 ГРАМА
* НИШЕСТЕ - 0,050 ГРАМА
* БРАШНО - 0,180 ГРАМА
* МАСЛО - 0,200 ГРАМА
1. МЛЯКОТО ЗАВИРА ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА СЛЕД КОЕТО ДОБАВЯМЕ БРАШНОТО И НИШЕСТЕТО . БЪРКА СЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДО СГЪСТЯВАНЕ И СЕ ОСТАВЯ ДА ИЗСТИНЕ НАПЪЛНО СЛЕД КОЕТО ДОБАВЯМЕ МАСЛОТО И БЪРКАМЕ С МИКСЕР ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ АКО КРЕМА Е СТАНАЛ НА БУЧКИ ЗАЩОТО СЛЕД ПРИБАВЯНЕТО НА МАСЛОТО И РАЗБИВАНЕТО С МИКСЕР ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
КРОКАН :
*ОРЕХИ - 0,250 ГРАМА
* ЗАХАР - 0,400 ГРАМА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. СЛАГАМЕ ОРЕХОВИТЕ ЯДКИ ЦЕЛИ СЪС ЗАХАРТА НА КОТЛОНА
2. КАТО ЗАГРЕЕ СМЕСТА ЗАПОЧВАМЕ ДА БЪРКАМЕ ДОКАТО ЗАХАРТА СЕ РАЗТОПИ И ОРЕХИТЕ ПОТЪНАТ В НЕЯ.
3. НАМАЗВАМЕ СЪД С МАСЛО И РАЗСТИЛАМЕ КРОКАНА В НЕГО
4. КАТО ИЗСТИНЕ РАЗЧУПВАМЕ И СМИЛАМЕ НА БЛЕНДЕР ДО СИТНО
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗАХАРЕН СИРОП:
* ЗАХАР - 1 Ч.Ч.
* ВОДА - 2 Ч.Ч.
1. ЗАХАРТА И ВОДАТА СЕ СЛАГАТ НА КОТЛОНА ДО РАЗТАПЯНЕ НА ЗАХАРТА. С ТОЗИ СИРОП СЕ СИРОПИРАТ БЛАТОВЕТЕ СЛЕД КАТО ИЗСТИНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ЗА ПОКРИВАНЕ НА СГЛОБЕНАТА ТОРТА:
* СМЕТАНА ЖИВОТИНСКА 35 % - 0,500 МЛ.
* ЗАХАР - 0,200 ГРАМА
НЕКА СГЛОБИМ ТОРТАТА ДО ТУК ЗА ДА НЕ СЕ ОБЪРКАТЕ ОТ КОМПОНЕНТИ :) В ПОДХОДЯЩ ПОДНОС СЛАГАМЕ БЛАТ КОЙТО СИРОПИРАМЕ СЪС СИРОПА ПОСЛЕ ПОКРИВАМЕ С МЛЕЧНИЯ КРЕМ , СЛЕД ТОВА СЛАГАМЕ ОТГОРЕ ЧАСТ ОТ КРОКАНА.
ПОВТАРЯМЕ И С ВТОРИЯ БЛАТ, СИРОПИРАМЕ ПОСЛЕ КРЕМ И КРОКАН . СЛАГАМЕ ТРЕТИЯ БЛАТ СИРОПИРАМЕ ОТГОРЕ ПОКРИВАМЕ ТОРТАТА С РАЗБИТАТА СМЕТАНА И ПРАВИМ БОРД С ПОШ ОТ СМЕТАНАТА.
В ТОЗИ БОРД ЩЕ СЛОЖИМ СМЕС ОТ БЯЛ ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
* ТЕЧНА СМЕТАНА - 0,250 МЛ.
* ЗАХАР - 0,200 ГРАМА
* МАСЛО - 0,125
* БЯЛ ШОКОЛАД - 0,300 ГРАМА
1. НА КОТЛОНА СЛАГАМЕ СМЕТАНАТА И ЗАХАРТА, ДОБАВЯМЕ МАСЛОТО И ШОКОЛАДА ДОКАТО СЕ СТОПИ . ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА ИЗСТИНЕ ХУБАВО И ЗАЛИВАМЕ СРЕДАТА НА ТОРТАТА, БОРДА ОТ СМЕТАНА ТРЯБВА ДА ЗАДЪРЖИ КРЕМА ОТ ШОКОЛАД В СРЕДАТА
ПОЛЕПВАМЕ КРОКАН ОТСТРАНИ НА ТОРТАТА А ВЪРХУ БЕЛИЯ ШОКОЛАД СЛАГАМЕ МАЛКО РАЗТОПЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД С ПОШ И ПРАВИМ ЛИНИЙКИ С КЛЕЧКА ЗА ДА СЕ ПОЛУЧАТ КАФЯВИТЕ ШАРКИ. АЗ ИСКАХ ДА НАПРАВЯ И РОЛКИТЕ ОТ ШОКОЛАД НО НЯМАХ ТОЛКОВА ГОЛЯМО ПАРЧЕ ШОКОЛАД И ЗАТОВА ГО ЗАМЕНИХ С БОНБОНИ :) ДРУГ ПЪТ ЩЕ ВИ ПОКАЖА КАК СТАВА НОМЕРА НО МОГА ДА ВИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ ВКУСА НА ТОРТАТА Е 1: 1 С ТАЗИ НА НЕДЕЛЯ :) ТОРТАТА СЪХРАНЯВАМЕ 12 ЧАСА В ХЛАДИЛНИК СЛЕД КОЕТО Е ГОТОВА ЗА КОНСУМАЦИЯ :)
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Коментари
Публикуване на коментар