ТИРАМИСУ С КРЕМ ЗАБАЙОН
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ЗА КРЕМА:
* МАСКАРПОНЕ - 0,500 ГРАМА
* СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,250 ГРАМА
* ЗАХАР - 3/4 ЧАЕНА ЧАША
* ЖЪЛТЪК - 4 БРОЯ
* СЛАДКО ВИНО МАРСАЛА – 0,120 МЛ.
ЗА ОСНОВАТА :
* БУШКОТИ - 1 ПАКЕТ 0,400 ГРАМА
* КАФЕ ЛАВАЦА - 2,3 БРОЯ
* ЗАХАР - 2 Ч.Л.
* МАРСАЛА - 0,120 МЛ.
* КАКАО ЗА ПОРЪСВАНЕ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. СВАРЯВАМЕ КАФЕТО И ДОБАВЯМЕ 2-ТЕ ЧАЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР И ГО ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА ДА ИЗСТИНЕ
2. ЖЪЛТЪЦИТЕ И ЗАХАРТА РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР ДОКАТО ЯЙЦАТА ПОБЕЛЕЯТ И УВЕЛИЧАТ ОБЕМА СИ . КЪМ ТЯХ ДОБАВЯМЕ И ВИНОТО (0,120 МЛ.)
3.СЛАГАМЕ ГИ НА ВОДНА БАНЯ КАТО ГЛЕДАМЕ ДА НЕ ЗАВРАТ И БЪРКАМЕ ЗА ОКОЛО 10 МИНУТИ
4. ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА СЕ ОХЛАДИ И РАЗБИВАМЕ СМЕТАНАТА С МИКСЕР
5. РАЗБИВАМИВАМЕ СИ И МАСКАРПОНЕТО КОЕТО ТРЯБВА ДА Е НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА И КЪМ НЕГО ДОБАВЯМЕ СМЕСТА С ЖЪЛТЪЦИТЕ
6. КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ И СМЕТАНАТА
7. ХУБАВО РАЗБИВАМЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.
8. ПРИБАВЯМЕ ОСТАНАЛОТО ВИНО (0,120 МЛ) КЪМ КАФЕТО И ПОТАПЯМЕ ВСЯКА БИШКОТА В НЕГО И ГИ ПОДРЕЖДАМЕ НА ДЪНОТО НА ТАВАТА , СЛАГАМЕ ПОЛОВИНАТА ОТ КРЕМА ПОСЛЕ ВТОРИ РЕД БИШКОТИ С КАФЕ И ОТГОРЕ ОСТАНАЛИЯ КРЕМ.
9. ТИРАМИСУТО ОСТАВЯМЕ ЗА ЕДНА НОЩ В ХЛАДИЛНИКА А ПРЕДИ СЕРВИРАНЕ ПОРЪСВАМЕ С КАКАОТО.
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНО ОПИТАЙТЕ И ВИЕ !
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар