ШОКОЛАДОВО - БИСКВИТЕНА ТОРТА





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

* ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ - 1 1/2 ПАКЕТ
* ШОКОЛАД - 0,300 ГРАМА 
(АЗ ИЗПОЛЗВАХ 0,100 ГРАМА ТЪМЕН И 0,200 ГРАМА МЛЕЧЕН)
* МАСКАРПОНЕ - 0,500 ГРАМА
* ЗАХАР - 4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
* СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,200 ГРАМА
* НЕСКАФЕ 3В1 - 3 БРОЯ
* РОМ ЕСЕНЦИЯ - 1 БРОЙ'


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. РАЗТОПЯВАМЕ ШОКОЛАДА НА ВОДНА БАНЯ
 
2. РАЗБИВАМЕ СИ С МИКСЕР СЛАДКАРСКАТА СМЕТАНА

3. СЛАГАМЕ В КУПА МАСКАРПОНЕТО И ЗАХАРТА И КЪМ ТЯХ ДОБАВЯМЕ СМЕТАНАТА. 

4. РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР НА НИСКА СТЕПЕН ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

5. СЛЕД КАТО ШОКОЛАДА СЕ Е ОХЛАДИЛ ГО ДОБАВЯМЕ КЪМ СМЕСТА С МАСКАРПОНЕТО И РАЗБЪРКВАМЕ ДОБРЕ

6. В ОТДЕЛНА КУПА РАЗТВАРЯМЕ КАФЕТО В 0,250 МЛ ТОПЛА ВОДА И КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ РОМА

7. ЗАПОЧВАМЕ ДА РЕДИМ ТОРТАТА КАТО БИСКВИТИТЕ ТОПИМ В КАФЕТО И РЕДУВАМЕ С КРЕМА ВЪВ ФОРМА С ДИАМЕТЪР 26 СМ С ПАДАЩИ СТЕНИ.
ТОРТАТА ДЕКОРИРАМЕ ПО ЖЕЛАНИЕ И ОСТАВЯМЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ЕДНА НОЩ



ДОБЪР АПЕТИТ ! :)

Коментари

Популярни публикации