ШОКОЛАДОВО - БИСКВИТЕНА ТОРТА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
* ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ - 1 1/2 ПАКЕТ
* ШОКОЛАД - 0,300 ГРАМА
(АЗ ИЗПОЛЗВАХ 0,100 ГРАМА ТЪМЕН И 0,200 ГРАМА МЛЕЧЕН)
* МАСКАРПОНЕ - 0,500 ГРАМА
* ЗАХАР - 4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
* СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,200 ГРАМА
* НЕСКАФЕ 3В1 - 3 БРОЯ
* РОМ ЕСЕНЦИЯ - 1 БРОЙ'
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. РАЗТОПЯВАМЕ ШОКОЛАДА НА ВОДНА БАНЯ
2. РАЗБИВАМЕ СИ С МИКСЕР СЛАДКАРСКАТА СМЕТАНА
3. СЛАГАМЕ В КУПА МАСКАРПОНЕТО И ЗАХАРТА И КЪМ ТЯХ ДОБАВЯМЕ СМЕТАНАТА.
4. РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР НА НИСКА СТЕПЕН ДО ЕДНОРОДНА СМЕС
5. СЛЕД КАТО ШОКОЛАДА СЕ Е ОХЛАДИЛ ГО ДОБАВЯМЕ КЪМ СМЕСТА С МАСКАРПОНЕТО И РАЗБЪРКВАМЕ ДОБРЕ
6. В ОТДЕЛНА КУПА РАЗТВАРЯМЕ КАФЕТО В 0,250 МЛ ТОПЛА ВОДА И КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ РОМА
7. ЗАПОЧВАМЕ ДА РЕДИМ ТОРТАТА КАТО БИСКВИТИТЕ ТОПИМ В КАФЕТО И РЕДУВАМЕ С КРЕМА ВЪВ ФОРМА С ДИАМЕТЪР 26 СМ С ПАДАЩИ СТЕНИ.
ТОРТАТА ДЕКОРИРАМЕ ПО ЖЕЛАНИЕ И ОСТАВЯМЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ЕДНА НОЩ
ДОБЪР АПЕТИТ ! :)
Коментари
Публикуване на коментар