ТОРТА ОТ РУЛА И ШОКОЛАД



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ЗА РУЛОТО:

* ЯЙЦА - 4 БРОЯ
* ЗАХАР - 1 Ч.Ч.
* БРАШНО  - 1 Ч.Ч.
* ВАНИЛИЯ - 1 БРОЙ ЕСЕНЦИЯ
* БАКПУЛВЕР - 1/2 ПАКЕТЧЕ

ЗА ПЪЛНЕЖА НА РУЛОТО:

*СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,250 ГРАМА
*ЗАХАР - 2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
*ВАНИЛИЯ- 1 ЕСЕНЦИЯ
* ЯГОДИ - 0,200 ГРАМА


ЗА ПЪЛНЕЖА:

* ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА - 0,400 ГРАМА
* ТЕЧЕН ШОКОЛАД - 0,400 ГРАМА
* ЖЕЛАТИН - 1 ПАКЕТЧЕ



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. ЗАГРЯВАМЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА. РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА КОЙТО СА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА

2. ДОБАВЯМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО И БАКПУЛВЕРА И ДОРАЗБИВАМЕ НА БАВНА СКОРОСТ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

3. ГОТОВАТА СМЕС ИЗСИПВАМЕ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ И ГО РАЗСТИЛАМЕ НА ТЪНКО КАТО ЗА РУЛО

4. ПЕЧЕМ ОКОЛО 10-15 МИНУТИ ДОКАТО КЛЕЧКАТА ИЗЛИЗА СУХА ОТ БЛАТА

5. ИЗВАЖДАМЕ БЛАТА И ГО ПОКРИВАМЕ С ВЛАЖНА ПОКРИТА С ПУДРА ЗАХАР ХАВЛИЕНА КЪРПА И ГО НАВИВАМЕ ЗАЕДНО С НЕЯ НА РУЛО. ТАКА ОСТАВЯМЕ БЛАТА НАПЪЛНО ДА СЕ ОХЛАДИ . ПО ТОЗИ НАЧИН НЯМА ДА СЕ НАЧУПИ ПРИ НАВИВАНЕТО С КРЕМА

6. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ ПОДГОТВЯМЕ СЪДА В КОЙТО ЩЕ Е ТОРТАТА ТОЙ ТРЯБВА ДА Е КРЪГАЛ И ДЪЛБОК ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛЗВАМЕ СТЕНИТЕ . ОБЛЕПЯМЕ ГО С ФОЛИО ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ХРАНИ И ГО ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА 


7. ПОДГОТВЯМЕ СИ И ПЪЛНЕЖА ЗА РУЛОТО КАТО РАЗБИВАМЕ СМЕТАНАТА СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА ДО ГОТОВНОСТ, ЯГОДИТЕ РЕЖЕМ НА СИТНО И ГИ СМЕСВАМЕ СЪС СМЕТАНАТА

8. РАЗВИВАМЕ РУЛОТО ОТ КЪРПАТА И ГО МАЖЕМ СЪС СМЕТАНАТА СЛЕД КОЕТО ГО НАВИВАМЕ НА РУЛО

9. РЕЖЕМ РУЛОТО НА ПАРЧЕТА И ПОКРИВАМЕ ДЪНОТО И СТЕНИТЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИЯ СЪД ЗА ТОРТАТА С ПАРЧЕТАТА КАТО СИ ОСТАВИМ РУЛО И ДА ПОКРИЕМ ГОРНАТА ЧАСТ НА ТОРТАТА
10. ПРАВИМ КРЕМА ЗА ВЪТРЕШНАТА ЧАСТ НА ТОРТАТА КАТО РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И ШОКОЛАДА И КЪМ СМЕСТА ДОБАВИМ ЖЕЛАТИНА

11. ИЗСИПВАМЕ КРЕМА ВЪРХУ РУЛОТО

12. РЕДИМ ОСТАНАЛИТЕ ПАРЧЕТА РУЛО ЗА ДА ЗАВЪРШИМ ТОРТАТА

13. ПОКРИВАМЕ С ФОЛИО И ОСТАВЯМЕ ТОРТАТА ЗА ЕДНА НОЩ В ХЛАДИЛНИКА. НА ДРУГИЯ ДЕН В ПОДХОДЯЩ ПОДНОС ОБРЪЩАМЕ ТОРТАТА КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕ ОТСТРАНИЛИ ФОЛИОТО ОТ ГОРНАТА ЧАСТ.

ТОРТАТА Е МНОГО ВКУСНА И Е ТУК МОМЕНТА ДА КАЖА ЧЕ АКО НЯМАТЕ ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА РУЛО МОЖЕ ДА Я НАПРАВИТЕ И С ГОТОВИ РУЛА , ТОРТАТА  С ГОТОВИ РУЛА СТАВА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТИ И ЕСТЕТИЧЕСКИ ИЗГЛЕЖДА ПО-ПОДРЕДЕНА НО ПЪК В МОЯТ ВАРИАНТ СТАВА ПО ВКУСНА :) 
ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации