ТОРТА ОТ РУЛА И ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА РУЛОТО:
* ЯЙЦА - 4 БРОЯ
* ЗАХАР - 1 Ч.Ч.
* БРАШНО - 1 Ч.Ч.
* ВАНИЛИЯ - 1 БРОЙ ЕСЕНЦИЯ
* БАКПУЛВЕР - 1/2 ПАКЕТЧЕ
ЗА ПЪЛНЕЖА НА РУЛОТО:
*СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,250 ГРАМА
*ЗАХАР - 2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
*ВАНИЛИЯ- 1 ЕСЕНЦИЯ
* ЯГОДИ - 0,200 ГРАМА
ЗА ПЪЛНЕЖА:
* ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА - 0,400 ГРАМА
* ТЕЧЕН ШОКОЛАД - 0,400 ГРАМА
* ЖЕЛАТИН - 1 ПАКЕТЧЕ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. ЗАГРЯВАМЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА. РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА КОЙТО СА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА
3. ГОТОВАТА СМЕС ИЗСИПВАМЕ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ И ГО РАЗСТИЛАМЕ НА ТЪНКО КАТО ЗА РУЛО
4. ПЕЧЕМ ОКОЛО 10-15 МИНУТИ ДОКАТО КЛЕЧКАТА ИЗЛИЗА СУХА ОТ БЛАТА
5. ИЗВАЖДАМЕ БЛАТА И ГО ПОКРИВАМЕ С ВЛАЖНА ПОКРИТА С ПУДРА ЗАХАР ХАВЛИЕНА КЪРПА И ГО НАВИВАМЕ ЗАЕДНО С НЕЯ НА РУЛО. ТАКА ОСТАВЯМЕ БЛАТА НАПЪЛНО ДА СЕ ОХЛАДИ . ПО ТОЗИ НАЧИН НЯМА ДА СЕ НАЧУПИ ПРИ НАВИВАНЕТО С КРЕМА
6. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ ПОДГОТВЯМЕ СЪДА В КОЙТО ЩЕ Е ТОРТАТА ТОЙ ТРЯБВА ДА Е КРЪГАЛ И ДЪЛБОК ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛЗВАМЕ СТЕНИТЕ . ОБЛЕПЯМЕ ГО С ФОЛИО ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ХРАНИ И ГО ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА
7. ПОДГОТВЯМЕ СИ И ПЪЛНЕЖА ЗА РУЛОТО КАТО РАЗБИВАМЕ СМЕТАНАТА СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА ДО ГОТОВНОСТ, ЯГОДИТЕ РЕЖЕМ НА СИТНО И ГИ СМЕСВАМЕ СЪС СМЕТАНАТА
8. РАЗВИВАМЕ РУЛОТО ОТ КЪРПАТА И ГО МАЖЕМ СЪС СМЕТАНАТА СЛЕД КОЕТО ГО НАВИВАМЕ НА РУЛО
9. РЕЖЕМ РУЛОТО НА ПАРЧЕТА И ПОКРИВАМЕ ДЪНОТО И СТЕНИТЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИЯ СЪД ЗА ТОРТАТА С ПАРЧЕТАТА КАТО СИ ОСТАВИМ РУЛО И ДА ПОКРИЕМ ГОРНАТА ЧАСТ НА ТОРТАТА
10. ПРАВИМ КРЕМА ЗА ВЪТРЕШНАТА ЧАСТ НА ТОРТАТА КАТО РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И ШОКОЛАДА И КЪМ СМЕСТА ДОБАВИМ ЖЕЛАТИНА
11. ИЗСИПВАМЕ КРЕМА ВЪРХУ РУЛОТО
12. РЕДИМ ОСТАНАЛИТЕ ПАРЧЕТА РУЛО ЗА ДА ЗАВЪРШИМ ТОРТАТА
13. ПОКРИВАМЕ С ФОЛИО И ОСТАВЯМЕ ТОРТАТА ЗА ЕДНА НОЩ В ХЛАДИЛНИКА. НА ДРУГИЯ ДЕН В ПОДХОДЯЩ ПОДНОС ОБРЪЩАМЕ ТОРТАТА КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕ ОТСТРАНИЛИ ФОЛИОТО ОТ ГОРНАТА ЧАСТ.
ТОРТАТА Е МНОГО ВКУСНА И Е ТУК МОМЕНТА ДА КАЖА ЧЕ АКО НЯМАТЕ ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА РУЛО МОЖЕ ДА Я НАПРАВИТЕ И С ГОТОВИ РУЛА , ТОРТАТА С ГОТОВИ РУЛА СТАВА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТИ И ЕСТЕТИЧЕСКИ ИЗГЛЕЖДА ПО-ПОДРЕДЕНА НО ПЪК В МОЯТ ВАРИАНТ СТАВА ПО ВКУСНА :)
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар