ПОНИЧКИ С ЯЙЧЕН ПЪЛНЕЖ





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ЗА ПОНИЧКИТЕ:
* МАЯ СУХА ИЛИ КУБЧЕ - 1 БРОЙ
* ПУДРА ЗАХАР (ОБЩО КОЛИЧЕСТВО) - 0,200 ГРАМА
* ТОПЛА ВОДА - 0,060 МЛ.
* ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО - 0,250 МЛ.
* БРАШНО - 0,600 ГРАМА
* ЯЙЦА - 3 БРОЯ
* ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. В КУПА СЛАГАМЕ 1 С.Л. ОТ ЗАХАРТА, ВОДАТА, ПРЯСНОТО МЛЯКО И МАЯТА И ОСТАВЯМЕ СМЕСТА ДА ПРЕСТОЙ НА ТОПЛО 15 МИНУТИ ДОКАТО МАЯТА ШУКНЕ

2. СЛОЖЕТЕ В ДРУГА КУПА ПРЕСЯТОТО БРАШНОТО, 2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОТ ЗАХАРТА, ЯЙЦАТА И РАЗБИЙТЕ С МИКСЕРА ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

3. КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ И МАЯТА И РАЗБИВАМЕ НА НИСКИ ОБОРОТИ

4. СМЕСТА ДОБАВЯМЕ КЪМ БРАШНОТО

5. МЕСИМ ДО МЕКО ТЕСТО КАТО НЕ ПРЕКАЛЯВАМЕ С ДОПЪЛНИТЕЛНО БРАШНО

6. ТЕСТОТО ПОКРИВАМЕ С КЪРПА И ОСТАВЯМЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСВА ЗА ЧАС

7. РАЗТОЧВАМЕ СИ ТОПКИ ОТ ТЕСТОТО КОЙТО ПРЕДИ РАЗТОЧВАНЕ ИЗМЕСВАМЕ ЗА ОЩЕ 2-3 МИНУТИ С ДЕБЕЛИНА 1 СМ . И РЕЖЕМ С ЧАША ИЛИ ФОРМА С ПРЕДПОЧИТАН ОТ ВАС ДИАМЕТЪР

8. КРЪГЧЕТАТА СЛАГАМЕ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ И ГИ ОСТАВЯМЕ ДА ВТАСВАТ ОЩЕ 30 МИНУТИ

9. В ПОДХОДЯЩ СЪД ИЛИ ФРИТЮРНИК ЗАГРЯВАМЕ ОЛИОТО КАТО ТО ОБАЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА Е НА МАКСИМАЛНА СТЕПЕН . АЗ ГИ ПРАВИХ НА КОТЛОН КАТО СТЕПЕНИТЕ СА МИ ОТ 1 ДО 3 , ЗАГРЯХ ОЛИОТО НА 2 КАТО ВИЖДАМ ЧЕ БЪРЗО СЕ ПЪРЖАТ СВАЛЯХ НА 1,5 И ТАКА ЗА ПО 2 -3 МИНУТИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ 


10. ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ СЛАГАМЕ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ ЗА ДА ПОПИЕ ОТ МАЗНИНАТА И ГИ ОСТАВЯМЕ ТАКА ДОКАТО ПРАВИМ КРЕМА. С ОСТАНАЛАТА ПУДРА ЗАХАР ГИ ПОРЪСВАМЕ СЛЕД КАТО ИЗСТИНАТ.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

* ПРЯСНО МЛЯКО - 1 ЛИТЪР
* ВАНИЛИЯ ЕСЕНЦИЯ - 1 БРОЙ
* ЖЪЛТЪЦИ - 7 БРОЯ
* ЯЙЦА - 1 БРОЙ
* ЗАХАР - 0,150 ГРАМА
* БРАШНО - 0,090 ГРАМА
* МАСЛО - 0,100 ГРАМА



1.ЗАДЕЛЯМЕ 0,200 МЛ. ОТ МЛЯКОТО А ОСТАНАЛОТО СЛАГАМЕ НА КОТЛОНА ДА ЗАГРЕЕ. КЪМ НЕГО СЛАГАМЕ И ВАНИЛИЯТА И ГО ОСТАВЯМЕ ДА ЗАВРИ.

2. В КУПА СЛАГАМЕ БРАШНОТО,ЗАХАРТА, ЗАДЕЛЕНОТО МЛЯКО, ЖЪЛТЪЦИТЕ И ЯЙЦЕТО И РАЗБИВАМЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. 

3. ДЪРПАМЕ МЛЯКОТО ОТ КОТЛОНА И СИПВАМЕ ЯЙЧЕНАТА СМЕС НА ТЪНКА СТРУЙКА И  С ПОСТОЯННО БЪРКАНЕ . СЛЕД ТОВА ВРЪЩАМЕ СМЕСТА НА КОТЛОНА И БЪРКАМЕ ДО ЗГЪСТЯВАНЕ

4. СЛЕД КАТО Е ГОТОВ ГО МАХАМЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЯМЕ МАСЛОТО , РАЗБЪРКВАМЕ ДО ПЪЛНОТО МУ РАЗТОПЯВАНЕ

5. ОСТАВЯМЕ ГО ДА ИЗСТИНЕ КАТО ПЕРИОДИЧНО ГО БЪРКАМЕ ЗА ДА НЕ ХВАНЕ КОРИЧКА

6. ПЪЛНИМ ПОНИЧКИТЕ С ПОШ ИЛИ ШПРИЦ С ЧАСТ ОТ КРЕМА И ТОВА Е СЕРВИРАЙТЕ ОЩЕ ТОПЛИ :) 


ОТ ТЕЗИ ПРОДУКТИ ПОЛУЧИХ 25 БРОЯ ПОНИЧКИ С ВРЕМЕТО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ БЕШЕ ОКОЛО 3-4 ЧАСА  :)
ДОБЪР АПЕТИТ !

РЕЦЕПТАТА ЗА ТЕСТОТО Е АДАПТИРАНА ОТ КНИГАТА "ЗЛАТНА КНИГА ЗА ШОКОЛАДА "

Коментари

Популярни публикации