МОРКОВЕН СЛАДКИШ



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

* БРАШНО - 0,300 ГРАМА
* ОРЕХИ - 0,100 ГРАМА
* КАКАО - 0,050 ГРАМА
* КАНЕЛА - 1Ч. Л.
* БАКПУЛВЕР - 1 Ч.Л.
* СОДА БИКАРБОНАТ - 1/2 Ч.Л.
* ДЖИНДЖИФИЛ - 1/4 Ч.Л.
* СОЛ - 1/4 Ч.Л.
* МЛЕЧЕН ШОКОЛАД - 0,150 ГРАМА
* ЯЙЦА- 3 БРОЯ
* ЗАХАР - 0,150 ГРАМА
* ОЛИО - 0,125 МЛ.
* МОРКОВИ - 0,300 ГРАМА




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯВАМЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА ( АКО Е ГАЗОВА НА 4)
2. СМЕСВАМЕ В КУПА ПРЕСЯТОТО БРАШНО, ОРЕХИТЕ , КАКАОТО, И ПОДПРАВКИТЕ.

3. НА ВОДНА БАНЯ РАЗТОПЯВАМЕ ШОКОЛАДА И ГО ОСТАВЯМЕ ДА СЕ ОХЛАДИ

4. СЛОЖЕТЕ В ДРУГА КУПА ЯЙЦАТА , ЗАХАРТА И ОЛИОТО И РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР ДО ПУХКАВА СМЕС.

5. КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ БРАШНЕНАТА СМЕС , ШОКОЛАДА И МОРКОВИТЕ И РАЗБЪРКВАМЕ ХУБАВО С ШПАТУЛА 

6.  СМЕСТА СИПВАМЕ В ТАВА НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОРЪСЕНА С КАКАО (МОЖЕ И С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ) С ДИАМЕТЪР 26 СМ.

7. СЛАДКИША ПЕЧЕМ 50 МИНУТИ КАТО ГО ПРОВЕРЯВАМЕ С КЛЕЧКА ДАЛИ Е ГОТОВ. ОСТАВЯМЕ ДА СЕ ОХЛАДИ В ТАВАТА НАПЪЛНО И СЛЕД ТОВА ДО ОБРЪЩАМЕ В ПОДХОДЯЩ ПОДНОС.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации