КУРАБИЙКИ С МАС



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

* ЯЙЦА - 3 БРОЯ
* КИСЕЛО МЛЯКО - 1/2 Ч.Ч.
* СВИНСКА МАС - 125 ГРАМА
* ЗАХАР КРИСТАЛНА - 1 Ч.Ч.
* АМОНЯЧНА СОДА - 1 ПАКЕТЧЕ
* СОДА БИКАРБОНАТ - 1 КАФЯНА ЛЪЖИЧКА
* КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
* СОКА НА ЕДИН ЛИМОН
* БРАШНО - 0,750 ГРАМА 
* ЖЪЛТЪК - 1 БРОЙ ЗА НАМАЗВАНЕ
* ЕСЕНЦИЯ ВАНИЛИЯ -1 БРОЙ




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. БРАШНОТО ПРЕСЯВАМЕ КАТО ПО-СРЕДАТА ПРАВИМ  КЛАДЕНЧЕ . КЪМ БРАШНОТО ПРИБАВЯМЕ ЯЙЦАТА , КИСЕЛОТО МЛЯКО, МАСТА , КОРАТА НА ЛИМОНА, СОДАТА, ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА.

2. СОКА ОТ ЛИМОНА СМЕСВАМЕ С АМОНЯЧНАТА СОДА И ДОБАВЯМЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ

3. ОМЕСВАМЕ МЕКО ТЕСТО КОЕТО ОСТАВЯМЕ ДА ПОЧИНЕ 30 МИНУТИ 

4. ФУРНАТА ЗАГРЯВАМЕ НА 180 ГРАДУСА С ВЕНТИЛАТОР .
5. РАЗТОЧВАМЕ СИ ТЕСТОТО С ДЕБЕЛИНА 5-6 ММ НЕ ГО ПРАВИМ МНОГО ТЪНКО ЗА ДА НЕ СТАНАТ СУХИ КУРАБИЙКИТЕ . РЕЖЕМ ВСЯКА КУРАБИЙКА С ФОРМИЧКА ИЛИ ЧАША

6. КУРАБИЙКИТЕ НАРЕЖДАМЕ ВЪРХУ ТАВА ПОКРИТА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ КАТО ВСЯКА ОТ СЛАДКИТЕ НАМАЗВАМЕ С ЖЪЛТЪК И ПОРЪСВАМЕ СЪС ЗАХАР. РЕДИМ ГИ С РАЗСТОЯНИЕ ЕДНА ОТ ДРУГА ЗАЩОТО ПРИ ПЕЧЕНЕ СЕ НАДУВАТ.



7. ПЕЧЕМ ГИ СРЕДНО 10 МИНУТИ ИЛИ ДОКАТО ПОЛУЧАТ ЛЕК ЗАГАР . АКО ГИ ПРЕПЕЧЕМ СТАВАТ СУХИ.

8. ОСТАВЯМЕ ДА ИЗСТИНАТ И ГИ ПРИБИРАМЕ В КУТИЯ ЗА СЛАДКИ КЪДЕТО МОГАТ ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ ДО 1 МЕСЕЦ . 

ОТ ТАЗИ СМЕС ПОЛУЧАВАМ 1 ГОЛЯМА КУПА СЪС КУРАБИЙКИ НО АЗ ВИНАГИ ПРАВЯ ДВОЙНА ДОЗА ЗАЩОТО СА МНОГО ВКУСНИ :)


ДОБЪР АПЕТИТ ! 


Коментари

Популярни публикации