СЛАДКИ С БАНАН И ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
* МЕКО МАСЛО-0,300 ГРАМА
* ПУДРА ЗАХАР - 0,200 ГРАМА
* ЖЪЛТЪК - 2 БРОЯ
* КАНЕЛА - 2/4 Ч.Л.
* ВАНИЛИЯ ЕКСТРАКТ - 1 БРОЙ
* БАКПУЛВЕР - 1 БРОЙ
* БРАШНО - 0,500 ГРАМА
ЗА ПЪЛНЕЖА:
* БАНАН - 2 БРОЯ
* ШОКОЛАД - 0,150 ГРАМА
* ЖЪЛТЪК - 1 БРОЙ ЗА НАМАЗВАНЕ
* ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. РАЗБИВАМЕ С МИКСЕРА МАСЛОТО И ПУДРАТА ЗАХАР
2. КЪМ СМЕСТА ДОБАВЯМЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ
3. РАЗБИВАМЕ ОТНОВО. ПРЕСЯВАМЕ БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА, КАНЕЛАТА И ВАНИЛИЯТА. ЗАМЕСВАМЕ БЪРЗО ТЕСТО КОЕТО ЗАВИВАМЕ С ФОЛИО И ОСТАВЯМЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 30 МИНУТИ
4. РАЗТОЧВАМЕ ТЕСТОТО НА 3-4 ММ ,ТОВА ПРАВИМ ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ ПОРЪСЕНА С МАЛКО БРАШНО
5. ИЗРЯЗВАМЕ КРЪГЧЕТА С ЧАША ИЛИ ФОРМИЧКА ( АЗ ЗАПОЧНАХ С ФОРМИЧКА НО НАКРАЯ ГИ НАПРАВИХ С ЧАША ЗАЩОТО МИ БЕШЕ ПО ЛЕСНО ) НАМАЗВАМЕ КРАЯ ИМ С ЯЙЦЕ , СЛАГАМЕ ВЪТРЕ ПАРЧЕ БАНАН И ПАРЧЕ ШОКОЛАД И ГИ ЗАТВАРЯМЕ С ОЩЕ ЕДНО КРЪГЧЕ ОТ ТЕСТОТО . ПРИТИСКАМЕ ЛЕКО КРАЙЩАТА ЗА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ.
6. ПОДРЕЖДАМЕ ГОТОВИТЕ СЛАДКИ В СЪД С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ И ОТНОВО НАМАЗВАМЕ ВСЯКА С ЖЪЛТЪК . ПЕЧЕМ ГИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ЗА 10 МИНУТИ.
7. ГОТОВИТЕ СЛАДКИ ПОРЪСВАМЕ С ПУДРА ЗАХАР.
СЛАДКИТЕ СА УНИКАЛНО СОЧНИ И ВКУСНИ . АЗ ПОЛУЧИХ КЪМ 25 СЛАДКИ ОТ ТЕЗИ ПРОДУКТИ. СЛЕД ВАДЕНЕ ОТ ФУРНАТА ТРУДНО ОСТАВАТ ОТ ТЯХ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН СЪЩО СА ХУБАВИ НО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СА СТОЯЛИ НА ТОПЛО ЗАЩОТО МАСЛОТО И ШОКОЛАДА СТЯГАТ. ДРУГАТА ОСОБЕНОСТ НА РЕЦЕПТАТА Е БЪРЗАТА РАБОТА С ТЕСТОТО ПОНЕЖЕ ИМА МНОГО МАСЛО И АКО ТО ОМЕКНЕ ПРЕКАЛЕНО СТАВА ПО-ТРУДНО ЗА РАБОТА. РЕЦЕПТАТА Е АДАПТИРАНА ОТ ВКУСНИТЕ РЕЦЕПТИ НА ЙОЛИ ЕТО И ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА : http://yoli-www.blogspot.bg/2013/03/blog-post_15.html
ХУБАВ И УСМИХНАТ ДЕН !.
Коментари
Публикуване на коментар