ШОКОЛАДОВА ТОРТА С ОРЕХИ



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТОВЕТЕ:

* КРАВЕ МАСЛО - 0,375 ГРАМА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА 
* НАТУРАЛНО КАКАО - 3/4 Ч.Ч. 
*ВОДА - 1/2 Ч.Ч. ГОРЕЩА
* БРАШНО - 3 Ч.Ч. ПРЕСЯТО
* СОДА ЗА ХЛЯБ - 1 Ч.Л.
* СОЛ - 1/2 Ч.Л.
* ЗАХАР -2 И 1/4 Ч.Ч.
* ЯЙЦА - 4 БРОЯ
* ВАНИЛИЯ - 1 ЕСЕНЦИЯ
* ПРЯСНО МЛЯКО - 1 Ч.Ч.


ЗА КРЕМА: 

* КРАВЕ МАСЛО - 0,300 ГРАМА
* ШОКОЛАД - 0,200 ГРАМА
* НАТУРАЛНО КАКАО - 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА
* ЖЪЛТЪК - 6 БРОЯ
* ЗАХАР - 0,100 ГРАМА
* ВОДА - 0,100 МЛ.
* ОРЕХИ ПЕЧЕНИ - 0,200 ГРАМА
* ВАНИЛИЯ - 1 БРОЙ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТОВЕТЕ :

1.ЗАГРЯВАМЕ ФУРНАТА НА 160 ГРАДУСА С ВЕНТИЛАТОР. В ТАВА С ПАДАЩО ДЪНО 26 СМ. СЛАГАМЕ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ , НАМАЗВАМЕ СТЕНИТЕ С МАСЛО И ПОРЪСВАМЕ С КАКАО.

2. ПРЕСЯВАМЕ КАКАОТО И ГО СМЕСВАМЕ С ГОРЕЩАТА ВОДА. ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА ДА СЕ ОХЛАДИ

3. В ДРУГА КУПА СМЕСВАМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО , СОДАТА И СОЛТА

4. В ТРЕТА КУПА СМЕСВАМЕ С МИКСЕР МЕКОТО МАСЛО И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА. БЪРКАМЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.

5. РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА С ВИЛИЦА И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯМЕ КЪМ МАСЛЕНАТА СМЕС РАЗБИВАНЕТО СТАВА НА НИСКА СКОРОСТ А НАКРАЯ ДОБАВЯМЕ И ВАНИЛИЯТА.

6.СМЕСВАМЕ МЛЯКОТО С КАКАОВАТА СМЕС

7 РАЗБЪРКВАМЕ С ШПАТУЛА ИЛИ С МИКСЕР ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. 
8. БРАШНОТО ДОБАВЕТЕ КЪМ МАСЛЕНАТА СМЕС НА 3 ПЪТИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ РЕДУВАТЕ И С КАКАОВАТА СМЕС. РАЗБИВАМЕ ВСИЧКО ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

9.ОТ ТАЗИ СМЕС АЗ НАПРАВИХ 4 БЛАТА НО МОЖЕ И 5 ЗАВИСИМОСТ ОТ ДЕБЕЛИНАТА. ВСЕКИ ПЕЧЕМ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 25 МИНУТИ ИЛИ ДО СУХА КЛЕЧКА.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА : 

1. СВАРЯВАМЕ НА ВОДНА БАНЯ ЗАХАРТА И ВОДАТА ДО СИРОП

2. ДОБАВЯМЕ ШОКОЛАДА И КАКАОТО С НЕПРЕСТАННО БЪРКАНЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЛАДКА СМЕС

3. ДОКАТО СМЕСТА Е ТОПЛА ПРИБАВЕТЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ И РАЗБЪРКАЙТЕ ОТНОВО НА КОТЛОНА ЗА МАЛКО, ОТНОВО ДО ГЛАДКА СМЕС. ОСТАВЯМЕ НА СТРАНА ДА СЕ ОХЛАДИ. 

4. В ДРУГА КУПА РАЗБИВАМЕ МАСЛОТО С МИКСЕРА И ДОБАВЯМЕ ПО - МАЛКО ОТ ОХЛАДЕНАТА ШОКОЛАДОВА СМЕС В КОЯТО СМЕ СЛОЖИЛИ И ВАНИЛИЯ

5.КЪМ ГОТОВИЯ КРЕМ ДОБАВЯМЕ ЗАПЕЧЕНИТЕ И СМЛЕНИ ОРЕХИ



СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТАТА:

ТОВА СТАВА ПО ПОЗНАТИЯ НАЧИН С РЕДУВАНЕ НА БЛАТОВЕ И КРЕМ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВАТА

ТОРТАТА ОСТАВЯМЕ В ХЛАДИЛНИК ДА ПРЕСТОЙ ПОНЕ ЕДНА НОЩ. ХУБАВО Е ПРЕДИ ДА СЕ КОНСУМИРА ДА ПОСЕДИ НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ЗА ДА СЕ ОТПУСНЕ МАСЛОТО И ШОКОЛАДА .


ИДЕЯТА СЪМ ВЗЕЛА ОТ GOTVACH.BG
БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА ИДЕЯТА ТОРТАТА Е ПРЕВЪЗХОДНА ОСОБЕНО ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ШОКОЛАДА :)




Коментари

Популярни публикации