БИСКВИТЕНА ТОРТА С ВАНИЛОВ КРЕМ



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
* 3 ЖЪЛТЪКА
* 0,250 МЛ. СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
* 0,070 ГРАМА НИШЕСТЕ ВАНИЛИЯ
* 0,600 МЛ. ПРЯСНО МЛЯКО И ОКОЛО 0,200 ЗА ПОТАПЯНЕ НА БИСКВИТИТЕ
* 1 ПАКЕТ ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ
* 1 ЕСЕНЦИЯ ВАНИЛИЯ
* 1 ПАКЕТ БИСКВИТИ ОРЕО
* 0,100 ГРАМА ОРЕХИ
* 1/2 Ч.Ч. ЗАХАР




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. РАЗБИВАМЕ С МИКСЕРА ЖЪЛТЪЦИТЕ И ЗАХАРТА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС
2. РАЗБИВАМЕ НИШЕСТЕТО В ПРЯСНОТО МЛЯКО И ВАНИЛИЯТА И ГИ ДОБАВЯМЕ КЪМ ЯЙЦАТА

3. СЛАГАМЕ СМЕСТА НА СЛАБ ОГЪН


4. БЪРКАМЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДОКАТО КРЕМЪТ СЕ ЗГЪСТИ

5. ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА КРЕМА ДА СЕ ОХЛАДИ КАТО ГО ПОКРИЕМ С ФОЛИО ЗА ДА НЕ ХВАНЕ КОРИЧКА .

6. ОТДЕЛНО РАЗБИВАМЕ СМЕТАНАТА И ПО-МАЛКО ГО ДОБАВЯМЕ В ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ . РАЗБЪРКВАМЕ ДОБРЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

7. БИСКВИТИТЕ ОРЕО И ОРЕХИТЕ МИНАВАМЕ ПРЕЗ БЛЕНДЕР ДА СТАНАТ НА ТРОХИ


8. СГЛОБЯВАМЕ ТОРТАТА КАТО РЕДУВАМЕ БИСКВИТИ (КОЙТО ПОТАПЯМЕ В ПРЯСНО МЛЯКО ЗА ДА ОМЕКНАТ ), КРЕМ И ПОРЪСВАМЕ С НАТРОШЕНИТЕ БИСКВИТИ И ОРЕХИ


9. ТОРТАТА Е ГОТОВА И Я СЛАГАМЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА ЕДНА НОЩ.


ДОБЪР АПЕТИТ :) 

Коментари

Популярни публикации