ТОРТА ГАРАШ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТОВЕТЕ - 4 БРОЯ
* БЕЛТЪЦИ - 9 БРОЯ
* ОРЕХИ - 0,300 ГРАМА
* ЗАХАР - 0,200 ГРАМА
* БРАШНО - 0,050 ГРАМА
ЗА КРЕМА :
* КОВЕРТЮР - 0,300 ГРАМА
* СЛАДКАРСКА СМЕТАНА - 0,200 МИЛИЛИТРА
* ЗАХАР - 0,075 ГРАМА
ЗА ОТГОРЕ :
* КУВЕРТЮР - 0,100 ГРАМА
* ОРЕХИ ИЛИ ЗЕЛЕНИ СТРУЖКИ - 0,050 ГРАМА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. БЕЛТЪЦИТЕ РАЗБИВАМЕ С ВИЛИЦА НЕ НА СНЯГ А ДА СЕ ПОЛУЧИ ЛЕКА ПЯНА ОТГОРЕ (НЕ ТРЯБВА ДА ГИ РАЗБИВАМЕ ДО СНЯГ ЗАЩОТО БЛАТОВЕТЕ СТАВАТ МНОГО ЧУПЛИВИ СЛЕД ИЗПИЧАНЕ)
2. ОРЕХИТЕ КОЙТО НЕ СА ПЕЧЕНИ ЗАЩОТО ПРИДАВАТ ПО ХУБАВ ВКУС СЕ СМИЛАТ В БЛЕНДЕР ИЛИ КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА ДО КОНСИСТЕНЦИЯ НА БРАШНО
3. СМЕСВАМЕ ОРЕХИТЕ С БЕЛТЪЦИТЕ И ГИ БЪРКАМЕ ДО ХОМОГЕННА СМЕС . КЪМ ТЯХ ДОБАВЯМЕ БРАШНОТО (0,050 ГРАМА )
4. ЗАГРЯВАМЕ ФУРНАТА ДО 160 ГРАДУСА . РАЗСТИЛАМЕ 1/4 ОТ СМЕСТА ВЪРХУ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ КАТО СИ СЛАГАМЕ 26 СМ. РИНГ ЗА ДА СИ ОЧЕРТАЕМ ГОЛЕМИНАТА НА БЛАТА
5. ИЗПИЧАМЕ 4 БЛАТА ЗА МЕЖДУ 8 И 10 МИНУТИ ЗА БЛАТ
6 ОСТАВЯМЕ БЛАТОВЕТЕ ДА ИЗСТИВАТ И ЗАПОЧВАМЕ ДА ПРИГОТВЯМЕ КРЕМА. НА ВОДНА БАНЯ РАЗТОПЯВАМЕ КУВЕРТЮРА КАТО ВНИМАВАМЕ ШОКОЛАДА ДА НЕ КАЧИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГРАДУСА ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ
7. ОТДЕЛНО НА ВОДНА БАНЯ ЗАГРЯВАМЕ СМЕТАНАТА И ЗАХАРТА КОЛКОТО ДА СЕ РАЗТОПИ ЗАХАРТА
8. КАТО СЕ ПООХЛАДИ ШОКОЛАДА СМЕСВАМЕ ГО СЪС СМЕТАНАТА И РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР ДО ПУХКАВ КРЕМ
9. ЗАПОЧВАМЕ ДА СГЛОБЯВАМЕ ТОРТАТА КАТО РЕДУВАМЕ БЛАТ И КРЕМ И ДОВЪРШВАМЕ КАТО ПОКРИЕМ И ТОРТАТА ОТГОРЕ
10. НА ВОДНА БАНЯ РАЗТОПЯВАМЕ 0,100 ГРАМА ОТ КУВЕРТЮРА И 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОЛИО, КАТО ПОИЗСТИНЕ ЗАЛИВАМЕ ОТГОРЕ НА ТОРТАТА. ЗАВЪРШВАМЕ С ОРЕХИ ПО РЪБА НА ТОРТАТА
11. ОСТАВЯМЕ ТОРТАТА В ХЛАДИЛНИК ЗА 24 ЧАСА. ДОБЪР АПЕТИТ 😊
Коментари
Публикуване на коментар