ШОКОЛАДОВА ТОРТА С БИШКОТИ
ЗДРАВЕЙТЕ , КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НЕЖНИЯ ПОЛ СЪМ ПОЧИТАТЕЛ НА ШОКОЛАДА А ТАЗИ ТОРТА Е ТОЧНО ТАКАВА ЛЕСНА, ВКУСНА И МНОГО ШОКОЛАДОВА. НАДЯВАМ СЕ ДА ВИ ХАРЕСА И ДА СПОДЕЛИТЕ МНЕНИЕ ЗА НЕЯ! :)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
250ГР. МЕКО МАСЛО
100ГР. МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
100ГР. ЧЕРЕН ШОКОЛАД
5 С.Л. ТЕЧЕН ШОКОЛАД
3 С. Л. ПУДРА ЗАХАР
4 БР. ВАФЛИ /аз използвах Боровец/
1 ПАКЕТ БИШКОТИ
1 ЕСЕНЦИЯ РОМ
1 ОП. ШОКОЛАДОВ КУВЕРТЮР
НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. ЗАПОЧВАМЕ С КРЕМА КАТО ЗА ЦЕЛТА РАЗТОПЯВАМЕ ШОКОЛАДА НА ВОДНА БАНЯ
2. С МИКСЕР В КУПА РАЗБИВАМЕ МЕКОТО МАСЛО И ПУДРАТА ЗАХАР
3. ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯМЕ РАЗТОПЕНИЯ ШОКОЛАД КЪМ МАСЛОТО КАТО НЕПРЕКЪСНАТО РАЗБИВАМЕ С МИКСЕРА
4. ВАФЛИТЕ НАРЯЗВАМЕ НА СИТНО И ДОБАВЯМЕ КЪМ ШОКОЛАДОВАТА СМЕС
5. ДОБАВЯМЕ И ТЕЧНИЯ ШОКОЛАД, РАЗБЪРКВАМЕ ДОБРЕ И СМЕ ГОТОВИ ДА ЗГЛОБИМ ТОРТАТА. ПОТАПЯМЕ ВСЯКА БИШКОТА В ПРЯСНОТО МЛЯКО В КОЕТО СМЕ ДОБАВИЛИ ЕСЕНЦИЯТА РОМ. РЕДУВАМЕ РЕД БИШКОТИ И КРЕМ , КАТО ЗАВЪРШВАМЕ С КРЕМ
6. НА КОТЛОНА СЛАГАМЕ НА ВОДНА БАНЯ ДА СЕ РАЗТОПИ КУВЕРТЮРА С 3 С.Л. ОЛИО И МАЛКО ПРЯСНО МЛЯКО
7. СЛЕД КАТО СЕ ОХЛАДИ МАЛКО ЗАЛИВАМЕ ТОРТАТА И Я ОСТАВЯМЕ ЕДНА НОЩ В ХЛАДИЛНИК. СЪВЕТЪТ МИ Е ДА ПОСЕДИ 2 ЧАСА ИЗВЪН ХЛАДИЛНИКА ПРЕДИ ДА СЕ КОНСУМИРА ЗА ДА СЕ ОТПУСНЕ ИНАЧЕ ДИРЕКТНО ОТ ХЛАДИЛНИКА Е ДОСТА СТЕГНАТА.
ДОБЪР АПЕТИТ , АКО РЕЦЕПТИТЕ В ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСАТ НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ МНЕНИЕ , ДА ХАРЕСАТЕ А ЗАЩО НЕ И ДА СПОДЕЛИТЕ!
БЛАГОДАРЯ И ДОСКОРО!
Коментари
Публикуване на коментар