БАНИЦА С ХАЛВА И ШОКОЛАД

ДНЕС ЩЕ ВИ ПРЕДСТАВЯ НЕЩО ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛАДКОТО ИЛИ ПО ТОЧНО НА ПО-СЛАДКИТЕ НЕЩА - БАНИЦА С ХАЛВА КОЯТО МНОГО НАПОДОБЯВА ТАКА ПОЗНАТАТА НИ БАКЛАВА НО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСЯКА КАЛОРИЯ ;)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
*КОРИ ЗА БАНИЦА - 1 опаковка
*ТАХАН ХАЛВА - 1 опаковка
*МАСЛО - 0,250 гр
*ОРЕХИ - 0,150 гр
*ПРЯСНО МЛЯКО - 1/2 Ч.Ч.
*ЯЙЦА - 2бр.
*ШОКОЛАД - 0,200ГР. ЧЕРЕН И 0,200ГР. МЛЕЧЕН

ЗА СИРОПИРАНЕТО :
*ВОДА - 1 Ч.Ч.
*ЗАХАР 1/2 Ч.Ч.
*ВАНИЛИЯ - 1 ПАКЕТЧЕ


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
1 НАТРОШАВАМЕ ШОКОЛАДА, СМИЛАМЕ НА СИТНО ОРЕХИТЕ, РАЗТОПЯВАМЕ СИ МАСЛОТО И НАСТЪРГВАМЕ НА РЕНДЕ ХАЛВАТА
2 НАМАЗВАМЕ ДЪНОТО НА ТАВА С ДИАМЕТЪР 32 СМ С МАСЛО И СЛАГАМЕ КОРИ ЗА ОСНОВА КАТО НАМАЗВАМЕ И ТЯХ С МАСЛО
3 ЗАПОЧВАМЕ ДА РЕДУВАМЕ СЪСТАВКИТЕ КАТО МЕЖДУ ВСЯКА СЪСТАВКА СЛАГАМЕ КОРА КОЯТО НАМАЗВАМЕ С МАСЛО. РЕДУВАМЕ ХАЛВАТА , ШОКОЛАДА И ОРЕХИТЕ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ, ЗАВЪРШВАМЕ С МАСЛО И С НОЖ ВНИМАТЕЛНО НАРЯЗВАМЕ БАНИЦАТА .
4 В ОТДЕЛЕН СЪД РАЗБИВАМЕ МЛЯКОТО 1/2 Ч.Ч И ЯЙЦАТА 2 БРОЯ ДО ХОМОГЕННА СМЕС И ЗАЛИВАМЕ БАНИЦАТА
5 СЛАГАМЕ БАНИЦАТА ВЪВ ФУРНАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА НА 180 ГРАДУСА И ПЕЧЕМ ОКОЛО 40 МИНУТИ
6. НА КОТЛОНА ЗАГРЯВАМЕ ВОДАТА КЪМ НЕЯ ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯТА И БЪРКАМЕ ДО РАЗТВАРЯНЕ НА ЗАХАРТА . С ГОТОВИЯ СИРОП ЗАЛИВАМЕ БАНИЦАТА И ПОКРИВАМЕ С КЪРПА. ХУБАВО Е ДА ПОСЕДИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ СИРОПИРА ХУБАВО БАНИЦАТА. АКО ХАРЕСВАТЕ С ПОВЕЧЕ СИРОП УДВОЕТЕ СЪСТАВКИТЕ НА ВОДАТА И ЗАХАРТА.

АКО РЕЦЕПТАТА ВИ Е ХАРЕСАЛА МОЖЕ ДА МЕ ПОСЛЕДВАТЕ КАКТО И ДА ДАДЕТЕ КОМЕНТАР ИЛИ ПРОСТО ЕДИН ЛАЙК . 

Коментари

Популярни публикации