ТОРТА С ДОМАШЕН КРЕМ И ОРЕХИ
ЗДРАВЕЙТЕ ТОРТАТА КОЯТО ЩЕ ВИ ПРЕДСТАВЯ ДНЕС Е ОТ ТЕФТЕРИТЕ НА МАМА , ВКУСНА , ЛЕСНА , ЛЕКА И ПОДХОДЯЩА ЗА ТОПЛИТЕ ЛЕТНИ ДНИ . НАДЯВАМ СЕ ДА ВИ ХАРЕСА :)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТОВЕТЕ :
* 8 ЯЙЦА
* 2 Ч.Ч. ЗАХАР
* 2 Ч.Ч. БРАШНО
* 1 ЕСЕНЦИЯ ВАНИИЛИЯ
* 1 БАКПУЛВЕР
ЗА КРЕМА :
* 5 ЯЙЦА
* 10 С.Л. ЗАХАР
* 5 С. Л. БРАШНО
* 1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО
* 100 ГРАМА ОРЕХИ
* 1 ЕСЕНЦИЯ ВАНИЛИЯ
НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. ЗАПОЧВАМЕ С БЛАТОВЕТЕ КАТО РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА С МИКСЕР ДО ПУХКАВА КОНСИСТЕНЦИЯ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТОВЕТЕ :
* 8 ЯЙЦА
* 2 Ч.Ч. ЗАХАР
* 2 Ч.Ч. БРАШНО
* 1 ЕСЕНЦИЯ ВАНИИЛИЯ
* 1 БАКПУЛВЕР
ЗА КРЕМА :
* 5 ЯЙЦА
* 10 С.Л. ЗАХАР
* 5 С. Л. БРАШНО
* 1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО
* 100 ГРАМА ОРЕХИ
* 1 ЕСЕНЦИЯ ВАНИЛИЯ
НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. ЗАПОЧВАМЕ С БЛАТОВЕТЕ КАТО РАЗБИВАМЕ ЯЙЦАТА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ЗАЕДНО СЪС ЗАХАРТА С МИКСЕР ДО ПУХКАВА КОНСИСТЕНЦИЯ
2. ПРИБАВЯМЕ ПРЕСЯТОТО БРАШНО, БАКПУЛВЕРА И ВАНИЛИЯТА И РАЗБИВАМЕ ОТНОВО С ЛЕКА СТЕПЕН НА МИКСЕРА ДО ГОТОВНОСТ
3.РАЗДЕЛЯМЕ СМЕСТА НА 2 КАТО ПЕЧЕМ ЕДИН ПО ЕДИН БЛАТОВЕТЕ В НАМАСЛЕНА ТАВА НА 180 ГРАДУСА ЗАГРЯТА ФУРНА , БЛАТОВЕТЕ СА ГОТОВИ КОГАТО КЛЕЧКАТА ИЗЛЕЗЕ СУХА
4. ОСТАВЯМЕ БЛАТОВЕТЕ ДА ИЗСТИНАТ И СЕ ЗАЛАВЯМЕ С ПРИГОТВЯНЕТО НА КРЕМА.
5. СЛАГАМЕ НА КОТЛОНА В ПОДХОДЯЩ СЪД 1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО С 10 ЛЪЖИЦИ ЗАХАР СЛЕД КОЕТО В ДРУГ СЪД 5 ЯЙЦА , 5 ЛЪЖИЦИ БРАШНО И ВАНИЛИЯТА И РАЗБИВАМЕ С МИКСЕР . КОГАТО МЛЯКОТО СЕ ЗАПОЧНЕ ДА ЗАВИРА ЗАПОЧВАМЕ ДА БЪРКАМЕ НЕПРЕКЪСНАТО И НА ТЪНКА СТРУЯ ДОБАВЯМЕ ЯЙЧЕНАТА СМЕС:
6. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА БЪРКАМЕ ДОКАТО КРЕМА СЕ ЗГЪСТИ :
/бърка се непрекъснато докато е на котлона а ако случайно кремът стане на бучки може да ползвате пасатор за да стане гладък/
7. СЛЕД КАТО БЛАТОВЕТЕ И КРЕМЪТ СА СЕ ОХЛАДИЛИ ЗАПОЧВАМЕ ДА ЗГЛОБЯВАМЕ СЪСТАВКИТЕ. В ПОДХОДЯЩА ФОРМА СЛАГАМЕ БЛАТ И НАМАЗВАМЕ С ЧАСТ ОТ КРЕМА И ПОРЪСВАМЕ С ОРЕХИ , СЛАГАМЕ ВТОРИЯ БЛАТ И ХУБАВО НАМАЗВАМЕ С ОСТАНАЛИЯ КРЕМ СЛЕД ТОВА ОТГОРЕ ПОРЪСВАМЕ ОТНОВО С ОРЕХИ. ОСТАВЯМЕ ТОРТАТА В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 НОЩ
Харесва ли ви публикацията в моя блог?
Помогнете ми в популяризирането и, като споделяте моите рецепти в някоя от социалните мрежи, а ако искате да станете мой последовател може да го направите от падащото меню отляво на страницата ми . Благодаря ви , приятели!
Коментари
Публикуване на коментар