НЕВЕРОЯТНА БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСКАРПОНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
*МАСКАРПОНЕ - 500 гр.
*БИСКВИТИ - 1 пакет бели и един кафяви
*СМЕТАНА СЛАДКАРСКА - 200 мл.
*ВАНИЛИЯ - 1 пакетче 8 грама
*ПУДРА ЗАХАР - 3 супени л.
*ШОКОЛАД - 200 грама
*ПРЯСНО МЛЯКО - 100 мл.
*ЕСЕНЦИЯ РОМ - 1 бр.
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията.
На водна баня слагаме да се разтопи шоколада.
Смесваме прясното мляко със ромовата есенция.
*МАСКАРПОНЕ - 500 гр.
*БИСКВИТИ - 1 пакет бели и един кафяви
*СМЕТАНА СЛАДКАРСКА - 200 мл.
*ВАНИЛИЯ - 1 пакетче 8 грама
*ПУДРА ЗАХАР - 3 супени л.
*ШОКОЛАД - 200 грама
*ПРЯСНО МЛЯКО - 100 мл.
*ЕСЕНЦИЯ РОМ - 1 бр.
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията.
На водна баня слагаме да се разтопи шоколада.
![]() |
Започваме да потапяме бисквитите и да ги редим във форма с махащи се страни , като редуваме крема с бисквити и част от разтопения шоколад.
Вторият ред се повтаря по същия начин и така до свършване на продуктите , като завършваме с маскарпоне . Отгоре по желание се натрошава шоколад или бадеми за красота.
Оставяме в хладилник да престой поне 6 часа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар